De ideale pakketbox: met valklepsysteem of digitaal cijferslot?

GEORGE Pakketboxen showroom Hasselt

Oké, je gezin heeft het comfort van online winkelen ontdekt. Leuk! Maar de pakjes telkens op het postkantoor of bij de buren gaan halen, dat tempert dit shopplezier toch wel wat. De kogel is daarom door de kerk: er komt een brievenbus voor pakjes aan huis. Als je zo een pakketbrievenbus koopt, heb je in de shop van GEORGE de keuze tussen twee systemen voor toegang tot de box: met een valklepsysteem of met een digitaal cijferslot. Welke variant de meest ideale voor jou is, ontdek je in deze blog.


Twee types pakketbrievenbussen

In de wereld van pakketboxen bestaan er twee populaire varianten: de brievenbussen met valklepsysteem en diegene met een cijferslot, die in het beste geval digitaal (elektronisch) zijn.

Bij een valklepsysteem moet de postbode simpelweg de klep openen, het pakje erin leggen en de klep weer dichtdoen. Het pakje zal dan naar beneden vallen en op de bodem (of het vorige pakje) landen. Bij de betere modellen in de markt (zoals bv. de Fenix Top Large) is de pakketbox dan ook voorzien van een slagdemping of mousse om beschadiging van het pakket te voorkomen. Ook brieven kan je trouwens probleemloos ontvangen in deze brievenbus. Enkele voorbeelden van dergelijke pakketbrievenbussen kan je hier vinden.

Het systeem met cijferslot werkt anders en geeft de koerier toegang tot de pakketbrievenbus via een code. Die code geef je mee in het adresveld van je bestelling die je plaatste. Wanneer de koerier deze code intoetst, gaat de brievenbus open en kan hij of zij het pakketje erin leggen. Extra voordeel: met dit systeem kan je ook een pakket retourneren. De postbode geeft de code in en haalt het pakketje bij je thuis op. Enkele voorbeelden van een pakketbrievenbus met digitaal cijferslot vind je hier in de shop van GEORGE.


Plus- en minpunten van elk systeem

Over beide pakketoplossingen valt heel wat te zeggen en zoals altijd heeft elk systeem zijn voor- en nadelen. Welnu, we leggen je graag deze pro’s en cons kort uit.

  • Valklepsysteem

PRO
Het valklepsysteem heeft als voordeel dat er geen enkel gedoe is met codes en dat de levering voor de koerier een erg gemakkelijke en snelle handeling is. Let op: er bestaan (goedkopere) modellen in de markt die slechts één levering toelaten. Deze zijn dus zeer beperkt in gebruik en koeriers geven ons aan dat hun éénmalige werking frustrerend is voor hen. Geen nood: in de shop van GEORGE vind je enkel modellen waarin twee pakjes of meerdere pakjes passen.

CON

Het nadeel is dan weer dat breekbare pakjes ondanks de mousse toch zouden stuk gaan. Dit riskeer je misschien liever niet als je bijvoorbeeld een dure bestelling Italiaanse Amarone hebt gedaan. Daarnaast beperkt het systeem ook de grootte van de pakjes. En ten slotte kan je langs deze brievenbus ook geen pakjes retourneren en zal je alsnog naar de post moeten om deze terug te sturen.

  • Digitaal cijferslot

PRO
Het systeem met het digitaal cijferslot heeft zeker zijn voordelen. Het eerste en belangrijkste is dat het pakje echt veilig zit dankzij het slot. Niemand zal het pakket uit de brievenbus kunnen halen zonder de code. Daarnaast kan je er meerdere leveringen in ontvangen en kunnen er grotere pakjes in. Bij dit systeem kan je wel pakjes retourneren met de pakketbrievenbus. Toch een belangrijke pro, zeker in de toekomst. Weet je de code niet meer omdat je wat vergeetachtig bent? Dan heb je nog altijd de sleutel om de brievenbus open te maken.

CON

Als praktisch minpunt geldt dat je vroeg of laat de batterijen moet vervangen bij een digitaal cijferslot. Dit moet wel pas na 20.000 entries, en dan ben je omgerekend toch vertrokken voor zo’n 3 à 4 jaar. In het begin zal je daarnaast moeite moeten doen om de code op elke webshop en bij bpost in de Leveringsvoorkeuren in te geven. Een éénmalige operatie dus.

Besluit: of je het valklepsysteem of het systeem met digitaal cijferslot kiest, is een erg persoonlijke keuze. En hopelijk heeft deze blog daarbij kunnen helpen.


GEORGE = het beste advies

Bij GEORGE pakketboxen.be hoort advies over welk soort pakketbox het best bij jou of je gezin past tot de standaard dienstverlening. Daarom is de eerste vraag die GEORGE altijd stelt: “Waarvoor ga je de nieuwe brievenbus voor pakjes gebruiken? Enkel om die pakjes in te ontvangen? Of ook nog om de reguliere post in te ontvangen?” De pakketbox mét brievenbus moet namelijk voldoen aan enkele regels om te worden erkend door de overheid en bpost. De pakketbox die dient om enkel pakjes in te ontvangen, hoeft daarentegen niet aan deze regels te voldoen. Lees hierover alles in onze blog ‘Wat zegt de Belgische wet over mijn pakketbox of pakketbrievenbus?’. Ook nuttig om op voorhand over na te denken is hoe groot de pakjes gemiddeld zijn die je ontvangt. Wanneer de box voldoet in 80% van de gevallen, dan zit je goed. Die sofa of tv zal immers toch nooit in de brievenbus voor pakjes passen. En ten slotte hangt veel af van de vraag hoe groot de ruimte in je voortuin is en of je je oude brievenbus nog wilt gebruiken.

Toekomstmuziek


In de toekomst komen er ongetwijfeld nog meer systemen voor toegang tot de pakketbox en GEORGE volgt deze uiteraard op de voet op. Klik zeker op deze link voor meer info. Belangrijk om weten is dat GEORGE enkel oplossingen op de markt brengt wanneer er voldoende meerwaarde en bescherming is voor u als consument:

  • De oplossing brengt extra ‘lusten, maar geen extra lasten’ (voldoende nut en geen onoverkomelijke extra handelingen).
  • De oplossing is ‘fool & future proof’ (werkt en blijft werken).
  • Het bedrijf achter de oplossing geeft voldoende garanties naar dienst na verkoop en toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.