Van digitale brievenbus naar fysieke pakketbrievenbus?

Photo by Samuel Zeller on Unsplash

Een digitale brievenbus voor iedereen!

“In het voorjaar van 2018 heeft elke burger en elk bedrijf in ons land recht op een digitale brievenbus”. Dat is de veelbelovende belofte die we lezen op de website van van Vicepremier en Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. Daarmee volgt ons land het voorbeeld van de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Denemarken. Zij gebruiken sinds een tweetal jaar de digitale mailbox van het bedrijf e-Boks en zijn intussen goed op weg om de klassieke papieren post helemaal te vervangen door digitale post.

Wat met mijn brievenbus?

Pakketbrievenbus - pakketboxen.be
Pakketbrievenbus – pakketboxen.be

“Maar wat dan met mijn brievenbus?”, horen we je zeggen? Een zeer terechte vraag. Want met GEORGE zijn we er evenzeer van overtuigd dat de klassieke brievenbus zoals we die nu kennen op een dag zal verdwijnen. Niet dat er geen documenten in roulatie meer zullen zijn. En ook de krant of je favoriete tijdschrift zullen nog in de bus vallen, … Maar als je het GEORGE vraagt, dan wel in een pakketbrievenbus zoals de Fenix Front Digital. Want daar waar we de fysieke stroom aan brievenpost zien slinken, neemt de toevoer aan fysieke pakjes richting onze woningen en bedrijven gestaag toe. Dit is een trend die niet meer om te buigen is, maar die vandaag de dag wel voor heel wat uitdagingen zorgt. Denk maar aan al die bezorgers die zich tevergeefs met hun pakje aan de voordeur aanbieden.

De pakketbrievenbus dan

De oplossing is inderdaad de pakketbrievenbus, zoals GEORGE er wel een aantal in de shop heeft staan. De pakketbrievenbussen van pakketboxen.be zijn immers gemaakt om zowel klassieke post als pakjespost te ontvangen, zonder dat de ontvanger daarbij fysiek aanwezig moet zijn. Maatregelen zoals die van Minister Alexander De Croo kunnen we dus enkel maar toejuichen. Rest ons de volgende stap in de digitalisering van onze maatschappij. Wordt die ‘van een digitale brievenbus voor iedereen’ naar ‘een fysieke pakketbrievenbus voor iedereen’?

NAAR DE WEBSHOP

Een reactie op “Van digitale brievenbus naar fysieke pakketbrievenbus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.