De voordelen van een eSafe pakketbrievenbus aan huis

Pakketbrievenbus in de tuin Fenix top small

Wie veel online bestelt in dit ‘pré-pakketbrievenbus tijdperk’, is maar al te vertrouwd met het probleem: waar en wanneer wordt mijn pakketje geleverd? Alle studies wijzen uit dat 70 tot 80 % van de consumenten zijn of haar online aangekochte goederen het liefst thuis geleverd ziet. Dat is ook normaal, want het succes van e-commerce is in belangrijke mate te danken aan het feit dat je alles gewoon vanuit je luie zetel kunt bestellen. Alleen die levering tot aan je luie zetel, dat kan nogal eens voor wat herrie zorgen.

Pakketbox of pakketbrievenbus? 

Tadaa! Ziedaar de oplossing: een pakketbox of een pakketbrievenbus van de fabrikant eSafe. Maar om te beginnen: wat is het verschil tussen beide? Wel, een pakketbox is een container om je pakketjes veilig in te ontvangen. Niet meer en niet minder. In een pakketbrievenbus daarentegen kan de postbode ook de reguliere post zoals brieven of de krant kwijt. Waarom dit onderscheid? Om te beginnen zijn er specifieke regels opgelegd waaraan een brievenbus moet voldoen, dus ook een pakketbrievenbus. Vooral naar vormgeving van de sleuf toe en ook de plaatsing van het ding. Maar daarover vind je meer in de blog “Wat zegt de wet rond de plaatsing van mijn pakketbox of pakketbrievenbus?”. Een pakketbox daarentegen, die dus uitsluitend dient voor het ontvangen van pakketjes, zet of hang je in principe waar je dat zou willen, al is het natuurlijk handig dat de koerier er makkelijk bij kan.

Wie heeft er al een box? 

De markt van de pakketboxen en de pakketbrievenbussen is (net zoals e-commerce in het algemeen trouwens) nog vrij jong. Vraag maar eens rond in je vriendenkring. Op de vraag wie er regelmatig online shopt, zie je nog wel wat handjes de lucht in gaan. Maar wie er dan ook al zo een box bij zich thuis heeft geïnstalleerd om al die pakjes in te ontvangen? Dan blijft het meestal stil.

Grrrr! 

Nochtans zijn de voordelen van een eSafe pakketbox of een pakketbrievenbus uit de webshop van pakketboxen.be vanzelfsprekend. Zoals: Je hoeft niet thuis te zijn wanneer het pakketje wordt geleverd. En zelfs al ben je thuis, dan hoef je de voordeur niet open te doen op het moment dat het pakketje wordt geleverd. Hoe groot is de frustratie van die hardwerkende jongeman of –vrouw die speciaal een dag verlof heeft genomen van het werk om dat langverwachte pakje in ontvangst te nemen, … maar de levering dan toch nog misloopt? Je kunt de gekste situaties niet bedenken, of ze zijn de revue al gepasseerd: “ik was 2 minuten buiten om de hond uit te laten”, of “ik zat net op het toilet en was juist te laat aan de voordeur” tot “ik ben de hele dag thuis én binnen geweest. Geen deurbel gehoord, maar er stak toch een briefje in de brievenbus dat de koerier was langs geweest?! Grrrrr!”

Ook goed voor het milieu 

Los van het feit dat je jezelf en je gezin dus wel wat pakketjeskwelling kunt besparen, is zo een pakketbox of pakketbrievenbus uit het gamma van eSafe aan huis ook goed voor het milieu. Als je weet dat particulieren in 40 tot 60 % van de gevallen niet thuis zijn om het pakketje in ontvangst te nemen en de koerier zich dus een tweede keer moet aanmelden, dan hoef je geen Einstein te zijn om te beseffen dat er hier heel wat litertjes diesel aan verloren gaan en dat er dus ook tonnen CO2 voor niks de lucht in worden geblazen. Deze problematiek heerst zodanig dat sommige politici nu al het idee van een e-commercetaks opperen en daar gaan wij als consumenten uiteraard niet meteen beter van worden. De oplossing? Met een pakketbox of een pakketbrievenbus aan huis kan de koerier van de eerste keer leveren en hoeft hij dus maar één keer zijn bestelwagen in de straat te parkeren. Dat is niet enkel goed voor jou en voor hem, maar dus ook voor het milieu.

Sharing is caring 

Wie deelt, heeft lief. Zo denken wij er ook over. Dus waarom zou je jouw pakketbox of pakketbrievenbus niet delen met je buren of vrienden en kennissen? Gegarandeerd dat ze dit nobele gebaar zullen appreciëren en je status als pionier in de wereld van de e-commerce zal gegarandeerd de lucht inschieten. Bovendien krijg je een leuke beloning telkens wanneer je een nieuwe klant aanbrengt. Lees binnenkort hierover meer in het GEORGE & Friends Programma.

Opgepast: het werkt verslavend 

Toch moeten we je waarschuwen. En ook dit heeft ons onderzoek van de laatste twee jaar uitgewezen: mensen die een pakketbox of een pakketbrievenbus bij zich thuis installeerden, weigeren nadien elke andere vorm van leveren. ‘Eens in de box, altijd in de box’ om het zo te zeggen. Meer nog: hun online shoppinggedrag steeg met gemiddeld 20 %. Hun online aankopen stegen dus met één vijfde, van zodra het fenomeen van verloren gegane pakketjes was opgelost. Een box aan huis werkt dus verslavend. Maar laat dat het online shoppingplezier vooral niet bederven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.