eSafe pakketbrievenbus ‘Fenix’ wint Red Dot Design Award

Pakketbrievenbus Fenix | Pakketboxen.be

Yes, we have a winner! De Fenix-pakketbrievenbus uit het gamma van eSafe (en uiteraard te vinden in onze webshop) is drager van de prestigieuze Red Dot Design Award. Deze internationale erkenning is intussen een bekende in het designwereldje en het is dan ook de natte droom van elke designer om deze award op zijn of haar naam te kunnen schrijven.

De eerste design pakketbrievenbus

Doorslaggevende argumenten voor de 37-koppige jury waren enerzijds het opvallend strakke design en anderzijds de veelzijdigheid van de eSafe pakketbrievenbus. Het ontwerp van de Fenix is zeer minimalistisch vormgegeven en dat zorgt voor een tijdloze uitstraling die aansluit bij de hedendaagse architectuur van onze woningen. Maar dus ook op het vlak van veelzijdigheid vond de Red Dot Design-jury deze pakketbrievenbus opmerkelijk. Het bovenste compartiment dient om post te ontvangen zoals brieven, kranten en reclame. Het onderste compartiment wordt gebruikt om pakketjes te ontvangen en kan in het geval van de Fenix Front pakjes aan tot een formaat van 620 x 330 x 210 mm. Dat is ruimschoots voldoende voor zeg maar het gemiddelde Bol.com of Coolblue-pakketje.

Pakketbrievenbus die nooit roest

Wat verder nog een rol speelde in de keuze van de jury, was de duurzaamheid van de pakketbrievenbus. Net zoals alle andere pakketbrievenbussen van de fabrikant eSafe is de Fenix immers gemaakt uit aluminium. Dat maakt dat het geheel niet enkel robuust is, maar ook corrosiebestendig. In die mate zelfs dat er 10 jaar garantie op roestvorming op geldt.

Past bij de kleur van de ramen

Wat de jury eveneens wist te bekoren was dat de Fenix-pakketbrievenbus in eender welke RAL-kleur gepoederlakt wordt, en op die manier past bij eender welke kleur van constructie of gebouw. De consument denkt daarbij natuurlijk aan een ‘match’ met de RAL-kleur van zijn ramen en deuren, zodat dit designstuk perfect aansluit met de eigen woning. Standaard wordt elke pakketbox of pakketbrievenbus in de RAL-kleur 9005 mat gitzwart aangeboden.

NAAR DE WEBSHOP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.